تحولات منطقه

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اشاره به چالش‌های جهانی غذا در سال ۲۰۲۵، تاکید کرد: با وجود تدوین سند ملی امنیت غذایی و گذشت ۲ سال از ابلاغ آن، هنوز اجرایی نشده است.

سند ملی امنیت غذایی بعد از ۲ سال هنوز اجرایی نشده است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

محمدعلی رضوی امروز در سومین همایش ملی «پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» که همزمان با روز جهانی غذا در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با وجود پیشرفت‌های تکنولوژیک فاصله بین فقیر و غنی در جهان افزایش یافته، ایران در این مسیر گام‌های جدی برداشته اما متأسفانه دو سال از ابلاغ سند ملی امنیت غذایی گذشته و حرکت جدی برای اجرای آن انجام نشده است.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: دغدغه اصلی بشر، تأمین غذای سالم، ایمن و با قیمت مناسب برای همه است، همه انسان‌ها حق دارند به اندازه کافی آب و غذای سالم داشته باشند.

وی اظهار کرد: شعار امسال روز جهانی غذا «دست در دست هم برای غذاهای بهتر و آینده بهتر» است که نشان می‌دهد تنها گرسنگی دغدغه نیست، بلکه امنیت غذایی در سطح جهانی اهمیت یافته است.

رضوی ادامه داد: پنج چالش اصلی جهانی غذا شامل ناامنی غذایی و گرسنگی فزاینده، چاقی، تلفات و ضایعات غذایی، تغییرات اقلیمی و سیستم‌های ناپایدار کشاورزی است و هم‌اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت جهان از گرسنگی شدید رنج می‌برند و ۶۷۵ میلیون نفر به گرسنگی مزمن دچار شده‌اند.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با تأکید بر اینکه چاقی و تغذیه ناسالم در کشورهای بهره‌مند از جمله ایران رو به افزایش است، گفت: در ایران ۲.۵ میلیون نفر دارای اضافه وزن هستند و سالانه چهار میلیون مرگ با چاقی مرتبط است.

وی همچنین درباره تاثیرات تغییرات اقلیمی بر کشاورزی ایران افزود : ایران به شدت درگیر بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی است و تلفات و ضایعات غذایی در کشور بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برآورد می‌شود.

رضوی اضافه کرد: سیستم‌های کشاورزی ناپایدار فشار زیادی بر منابع آب، خاک و انرژی وارد کرده و ایران در فرسایش خاک رتبه ششم جهان را دارد، وابستگی به نهاده‌های شیمیایی سلامت غذا را نیز تهدید می‌کند.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی راهکارهای مقابله با چالش‌های جهانی غذا را کشاورزی پایدار و هوشمند، کاهش اتلاف و ضایعات غذایی، تغییر الگوی مصرف و حکمرانی خوب همراه با همکاری‌های جهانی دانست و تاکید کرد: آینده غذا در گرو اقدامات امروز است و باید همایش‌هایی از این دست به تصمیمات عملی منجر شوند.

وی اظهار کرد: در جهانی که همزمان با گرسنگی و چاقی مواجه است، آموزش مصرف غذای سالم و فرهنگ‌سازی اهمیت ویژه‌ای دارد و باید تلاش کنیم.

افزایش ۲ برابری مقالات در سومین همایش ملی امنیت غذایی

دبیر علمی سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» نیز در این مراسم از دریافت ۲۵۰ مقاله برای شرکت در این همایش خبر داد که از این تعداد، ۲۰۹ مقاله پذیرفته شده ‌است.

مرضیه حسین‌نژاد اضافه کرد: ۷۵ مقاله از استان خراسان رضوی و بقیه از سایر استان‌های کشور ارسال شده‌است.

وی اظهار کرد: در مقایسه با سال گذشته که ۱۳۰ مقاله دریافت شد، امسال شاهد افزایش دو برابری تعداد مقالات هستیم.

دبیر علمی این همایش ادامه داد: سومین همایش ملی امنیت غذایی علاوه بر نشست افتتاحیه، شامل چهار کارگاه تخصصی با محورهای «سلامت و تغذیه»، «ایمنی و ناامنی غذایی»، «امنیت غذایی و تاب‌آوری زنجیره تأمین غذا در شرایط بحران» و «فناوری و محصولات نوین غذایی» است.

حسین‌نژاد گفت: در این کارگاه‌ها ۶ سخنران برجسته علمی حضور دارند و همچنین یک میزگرد تخصصی با مشارکت مسئولان و صاحب ‌نظران حوزه امنیت غذایی کشور برگزار می‌شود. همچنین نمایشگاهی با هشت غرفه از محصولات صنایع غذایی در حاشیه این همایش برپا شده ‌است .

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha